Montage

Montage

De aluminium composietplaat is bijzonder geschikt voor interieurverbouwingen en gevelbeplating, dit zowel voor nieuwbouw of de sanering van oude gebouwen. Het biedt niet alleen talrijke toepassingsmogelijkheden maar ook verschillende bevestigingsmogelijkheden.

Alucoconstruct heeft een eigen montagesysteem ontwikkeld d.m.v. verlijming op een aluminium frame, dit geeft als voordeel dat er nooit problemen zijn met de ondergrond. Doordat er een alu frame gebruikt wordt mag de hartafstand tussen de verticale bevestigingen groter zijn, wat weer resulteert in een geldbesparing.

Blindklinknagels.

De platen kunnen aan elkaar of aan andere materialen bevestigd worden door middel van aluminium geschikte blindklinknagels.

Schroeven.

Afhankelijk van de onderconstructie worden speciale bevestigingsmaterialen gebruikt. In de meeste gevallen wordt daarbij een normale RVS schroef of bout gebruikt.

Lijmen.

Voor het onzichtbaar bevestigen van de gevelplaten worden de achterzijde van de platen voorzien van een speciale coating waardoor een duurzame en economische verlijming kan plaats vinden. Een tijdelijke fixering met dubbelzijdige kleefband is aan te raden. De dikte van de kleefband zorgt immers voor de nodige afstand.