Eigenschappen

Aluminium composiet panelen zijn opgebouwd uit twee lagen aluminium met daartussen in een kern van niet-toxisch en lage dichtheid van polyethyleen. Het product is geproduceerd met diverse dikten van de kern in een proces van continue lamineren. De combinatie van een chemische en thermische hechting geeft de platen een bijzondere hoge sterkte en stijfheid. Er worden steeds platen met een dikte van 6 mm gebruikt, meestal met de witte kern die ook nog eens vuurvertragend werkt.

Het oppervlakte is bedekt met een traditionele en duurzame PVDF coating. Deze coating heeft een lange levensduur en kleurvastheid. Dit coatingsysteem heeft zich bewezen in de praktijk en is zeer duurzaam onder slechte weersomstandigheden.

Economisch

Door het gebruik van een kwaliteit coating zijn de aluminium composiet panelen gevrijwaard van een langdurig onderhoud. Aldus kunnen de uitgaven beperkt worden voor onderhoud aan zowel laagbouw als hoogbouw. Als gevolg van ernstige verontreiniging in de steden van ons land kunnen de kleuren en kwaliteit van de aluminium composiet panelen worden gehandhaafd en is een schoonmaak pas meerdere jaren later eventueel nodig.

Dit terwijl een traditionele gevelbekleding heel wat vlugger een onderhoud zal nodig hebben. Aluminium composiet panelen zijn trouwens zeer gemakkelijk te reinigen bij vervuiling, ze kunnen gereinigd worden door een neutraal schoonmaakmiddel toe te voegen aan schoon water. De panelen zijn terug als nieuw nadat deze gereinigd zijn.

Duurzaamheid

Door de fluorkoolstof gecoate aluminium composiet panelen zijn zij gekenmerkt door een hoge duurzaamheid, een goede weerstand tegen weersomstandigheden, een hoge temperatuur, slijtage en vervuiling.

Door de coating komen er ook geen veranderingen in de oppervlakte en is er ook geen vervuiling voor het milieu.

De niet ontvlambare externe aluminium panelen bieden bescherming aan het polyethyleen kernmateriaal waardoor de warmtegeleiding wordt afgesneden in de beginfase van verbranding, dit resulteert tot een vlam weerstand die tot een internationale norm leidt.

Met onder andere de lange levensduur van onze producten dragen wij bij aan de duurzaamheid van uw gebouw.

Gewicht

Aluminium composiet panelen zijn samengesteld uit aluminium en kunststof, materiaal die lichter is dan andere traditionele decoratieve materialen.

Daardoor vergemakkelijkt het montagewerk waarbij de bouwperiode serieus kan ingekort worden.

Montage

Aluminium composiet panelen kunnen gemakkelijk worden geknipt, gegroefd en gebogen of in rechthoekige vormen geplooid. Dit om te voldoen aan de eisen van een decoratieve moderne gevelbekleding.

De montage kan eenvoudig en snel gebeuren maar er moet dan wel aan alle regels en voorwaarden voldaan worden. Diverse factoren spelen hierbij een rol o.a. de weersomstandigheden, de ventilatie van de gevel en de bevestigingsmiddelen.

Design

Op aanvraag van de klant kunnen aluminium composiet panelen worden aangebracht in verschillende kleuren en vormen om te voldoen aan het oorspronkelijke ontwerp van architecten. Aldus kan men een perfect versierend effect aanbrengen.

Aluminium composiet panelen hebben dan ook een glad oppervlak om te voldoen aan het topsegment van moderne constructies.

  • Weersbestendigheid
  • Hoge sterkte
  • Eenvoudig onderhoud
  • Thermische weerstand
  • Geluidsisolerend
  •  Schokbestendigheid
  • Licht en sterk
  • Uitstekende verwerkbaarheid
  • Verschillende kleuren
  •  Goede brandpreventie prestaties